Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі призери Олімпіади та Паралімпіади отримають допомогу від міста

Виділення коштів на виплату заробітних плат медичним працівникам, виконання ремонтів у міських бібліотеках, додаткове фінансування на забезпечення соціальними послугами людей похилого віку, людей з інвалідністю, ремонти у закладах освіти. Ці та інші питання розглянуть сьогодні на сьомій сесії Запорізької міської ради. На початку сесії міський голова Володимир Буряк зупинився на деяких актуальних питаннях.

Сьогодні проходить 7 сесія Запорізької міської ради. До порядку денного внесено близько 70 питань, які стосуються різних сфер життєдіяльності міста. Зокрема освіти, охорони здоров’я, медицини, житлово-комунального господарства.

На початку сесії міський голова Володимир Буряк зупинився на результатах робочої поїздки до Києва.

– Попередні два дні був у Києві – брав участь у засіданнях Правління Асоціації міст України та у Міністерстві розвитку громад і територій України. Першочергове питання, яке розглядалося – старт і стабільне проходження опалювального сезону. Зокрема Запоріжжю необхідно більше 1 млрд грн на покриття різниці в тарифах для стабільного проходження опалювального сезону – де брати ці кошти невідомо. І така ситуація не тільки в нас, – сказав Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що під час засідання Правління АМУ було підготовлено звернення до центральних органів влади, у якому містяться пропозиції щодо вирішення питань, які дозволять забезпечити старт та проходження опалювального сезону.

– Підготували звернення до центральних органів влади з конкретними пропозиціями щодо вирішення цього питання. Зокрема – компенсувати з державного бюджету місцевим бюджетам різницю в тарифах за тепло та гарячу воду, збільшити на 5% частку податку на доходи фізичних осіб, які залишаються у місцевих бюджетах, відмовитись від авансових платежів за природний газ, зменшити реверсну дотацію, яку місцеві громади спрямовують до державного бюджету та інше, – заявив Володимир Буряк.

Міський голова зазначив, що сьогодні необхідно розглянути багато важливих питань та висловив сподівання, що робота буде конструктивною. Зокрема Володимир Буряк нагадав, що місто планує сьогодні виділити кошти запорізьким призерам Олімпіади та Паралімпійських ігор.

– Запоріжжю є ким пишатися – наші спортсмени показали чудові результати, і це дійсно гордість міста. Тому на це засідання винесено 2 проєкти рішень – про виділення по 1 млн грн срібному призеру Олімпіади Парвізу Насібову та запорізьким призерам Паралімпіади, – наголосив Володимир Буряк.

Сайт міської ради

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН