Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі за 2 млн $ продають річковий термінал

У Запоріжжі продають річковий термінал на нижньому б’єфі річки Дніпро. Термінал знаходиться на території 2-го вантажного району Запорізької річкового порту. В районі Кривий бухти також розташовується складальна майданчик, звідки плавкран «Захарій» (LK-800) транспортував секції до місця будівництва вантового мосту у Запоріжжі.

Вартість об’єкта — $ 2 млн. Територія порту — 2 га. Причал — 200 м, глибина — 5 м, підхідний канал — 4,65 м, повідомляє Food & Agri.

Запорізький річковий порт спеціалізується на обробці вантажів руди, вугілля, металопродукції та будівельних матеріалів. Обсяги вантажних перевезень в порту складають близько 6 млн тонн на рік. Порт приймає судна типу «ріка-море» довжиною до 180 м і осадкою до 4 м.

Другий вантажний район порту спеціалізується на перевалці металобрухту, навалювальних вантажів, річкового піску, а також тарно-штучних вантажів відкритого і критого зберігання. На вантажному районі розташовані дві причальні лінії загальною протяжністю 311,5 м.

За даними USM, з початку року Запорізький річковий порт відправив на експорт 279 тис. Тонн вантажів. З них 76% — сталеві вироби. Також за цей період порт прийняв 78,4 тис. Тонн вантажів, більшу частину яких склали боксити (19,5 тис. Тонн) і дизельне паливо (15,7 тис. Тонн).

rezonans.zp.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН