Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Еко-активісти з 5 країн обговорили шляхи вирішення екологічних проблем Арабатської Стрілки

6 вересня 2021року, на базі відпочинку «Сонячний берег» у селі Генічеська Гірка, в рамках реалізації  проєкту молодіжного обміну «ECO not EGO», за фінансової підтримки програми Європейського Союзу Erasmus, відбулася зустріч команди молодих експертів, які займалися вивченням екологічної ситуації в нашому регіоні.

На захід були запрошені заступник міського голови з питань економічного розвитку громади, бюджету та фінансів Юрій Бабанін та начальник відділу з питань економічного розвитку Генічеської міської ради Наталя Бінько.

Учасники заходу – представники Португалії, Іспанії, Німеччини, Туреччини та Грузії представили свої дослідження екологічних проблем у Херсонській області, а також презентували проєкти щодо сортування сміття, запровадження практики компостування, організації інформаційно-просвітницкої роботи та покращення екологічної ситуації на території Арабатської Стрілки на прикладі вирішення тих самих проблем у власних країнах.

Основна мета зустрічі – привернути увагу суспільства до масштабів впливу  діяльності людини на навколишнє середовище та довести, що подальший розвиток економіки, науки і техніки не можє здійснюватися без врахування наслідків такого впливу і розумного використання людиною природних ресурсів.

Також експерти наголосили на необхідності підвищення рівня екологічної свідомості громадян та зазначили, що за допомогою влади та громадських об’єднань можна знайти ефективні шляхи вирішення екологічних проблем.

З метою залучення громадськості до участі у захисті та збереженні довкілля, заступник міського голови Юрій Бабанін обговорив з організаторами можливість створення громадської організації екологічної спрямованості.

Генічеська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН