Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В акваторії Каховського водосховища розпочались дослідження прибережних угруповань молоді риб

В акваторії Каховського водосховища почалися спільні роботи наукових співробітників Інституту рибного господарства НААН України та іхтіологів Управління Держрибагентства у Запорізькій області. Спеціалісти проводять малькову зйомку, основні практичні результати якої дозволять оцінити ефективність нересту цього року, а також визначити місця масового нересту і нагулу молоді риб та дозволять спрогнозувати можливі улови.

«Моніторинг динаміки чисельності та біомаси популяцій є важливою складовою раціональної експлуатації запасів риб, що базується на прогнозуванні чисельності майбутніх поколінь. Умови розмноження і виживання риб в ранньому онтогенезі визначають формування чисельності майбутніх поколінь», – зазначив співробітник відділу вивчення біоресурсів водосховищ Інституту рибного господарства Максим Максименко.

В цьому році дослідження малька будуть проходити від верхньої до нижньої частини Каховського водосховища в адміністративних межах Запорізької області. За результатами малькових зйомок будуть проведені дослідження стану Каховської іхтіофауни.

Довідкова інформація:
Малькова зйомка – це експедиція, в якій проходить оцінка ефективності нересту риб.

Запорізький рибоохоронний патруль

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН