Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Антикорупційна організація шукає ІТ волонтерів

Про це повідомляє Євгенія Вірлич на своїй сторінці у Фейсбук:

«Друзі зі сфери ІТ, звертаюсь до вас. Є така прекрасна ГО “Антикорупційний штаб”, яка займається дуже світлими справами у пошуках зради і корупціонерів. Наразі ГО розробила кілька класних інтерактивних смачнюх, які дозволяють виявляти, контролювати і, само собою, викривати.
Наразі організація шукає ІТ-волонтерів, які допоможуть зробити більш ефективним діджитал-інструмент “Приховані інтереси”. Цей інструмент дозволяє виявляти, коли депутати і державні службовці лобіюють інтереси своїх компаній.
Про що йдеться
Шукають розробників-волонтерів, готових приділити декілька годин свого часу на допомогу в розробці інструменту.
Від експертів громадської організації: деталізовані технічні завданні з роз’ясненням, що необхідно робити. А ще ми всюди, де лише можливо, будемо згадувати про те, що це саме ти нам допоміг або допомогла.
Від вас: трохи вашого часу і бажання бути залученими до боротьби з корупцією в Україні. Необхідна буде допомога з розробкою парсерів для пошуку в документах міських рад всіх регіонів.
До слова, у вересні 2020 проєкт «Приховані інтереси» став переможцем щорічного Open Data Challenge — національного конкурсу стартапів на основі відкритих даних. Ось тут можна про це почитати стаття.
Для участі заповнюй заявку на волонтерство за посиланням: https://cutt.ly/oQ2ctMK
Трошки про “АнткорШтаб”
Громадська організація “Антикорупційний штаб” створена влітку 2014 року. Вона має вже кілька ресурсів, які допомагають швидко виявляти порушення законодавства у сфері корупції. Наприклад, на Карті ремонтів ви можете віднайти всі деталі ремонтів, які виконують за бюджетні кошти з 2016 року. На Карті вакцинації ви зможете знайти інформацію про наявність вакцин від коронавірусу у кожній громаді та навіть виявити залишки вакцини. Більше про ГО — ось тут: https://shtab.net/
Приховані інтереси – це автоматизований інструмент, який на основі об’єднання різних відкритих даних, автоматично знаходить можливі порушення депутатів та чиновників, наприклад – вигравання тендерів пов’язанами з ними компаніями, прийняття рішень на користь своїх компанії і т.п.
Вже зараз в системі більше 5 млн компаній і більше 1 млн осіб, які щодня перевіряються на нові порушення.
Презентація проєкту: https://www.youtube.com/watch?v=ZaSiVRpdEQw
Іще трошки про проєкт: за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=cEAvzxypFBc
Іще раз повторюємо, куди звертатись, якщо ви хочете допомогти: https://cutt.ly/oQ2ctMK»
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН