Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізькі підприємства знизили заборгованість по зарплатні на 11 відсотків

Підприємства області стали активніше вирішувати питання погашення заборгованості із заробітної плати. Так, за липень 2021 року організації всіх форм власності зменшили свої борги по виплаті зарплати на 13 млн грн або на 11,8 %. Станом на кінець літа заборгованість стала дорівнювати 96,4 млн грн.

За інформацією Департаменту соціального захисту населення, із загальної суми боргу  52, 5 млн припадає на підприємства державного сектору економіки, що знаходяться у підпорядкуванні центральних органів виконавчої влади. Однак, і вони поступово виплачують борги. Зокрема, у серпні 2021 року Бердянський морський торговельний порт повністю погасив борг у сумі 3,6 млн грн.

На 6 млн грн зменшилися борги приватних підприємств. На сьогодні вони становлять 31,4 млн грн. Найбільшим боржником у цій групі залишається Класичний приватний університет.

На підприємствах комунальної форми власності борги зменшилися на 30% та становлять 12,7 млн грн. Так, у липні повністю ліквідовано борг КП «Бердянськводоканал» і зменшено заборгованість КП «Облводоканал».

Запорізька ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН