Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Стокопанях на Херсонщині встановили велосипедну альтанку – байкпойнт

В рамках проєкту «Дорога додому», який ГО «Спільно HUB» реалізує за підтримки Агенції США з міжнародного розвитку (USAID), у селі Стокопані встановлено велосипедну альтанку – байкпойнт. Сьогодні Генічеський міський голова Олександр Тулупов разом зі старостою Зоєю Дядюшевою оглянули місце встановлення.

Байкпойнт являє собою навіс, стіл, лави для відпочинку, перила для велосипедів, мангал. Як повідомляє інформаційний щит, 10 таких велосипедних альтанок встановлені на маршруті від Маріуполя до Генічеського рожевого озера у Приозерному. Призначені вони для відпочинку і можливої ночівлі. Місця для встановлення обирали, аби поряд були красиві краєвиди. У Стокопанях байкпойнт розташований просто на березі ставу, порослого очеретом. Поряд ростуть кілька дубків і туй.

Також, за словами Зої Дядюшевої, днями до альтанки проведуть електроенергію, аби велосипедисти могли зарядити свої гаджети. Перші гості у байкпойнті вже були – до рожевого озера прямували велосипедисти з Дніпра і Запоріжжя.

«Веломаршрут від Маріуполя до озера Сиваш – це незабутня подорож Азовським узбережжям, – написали автори проєкту. – Ми хотіли б прокласти дорогу та стежки для зв’язку між українським Донецьком і Кримом, якими ми їх пам’ятаємо, та людьми, які за різних обставин знаходяться на непідконтрольних Україні територіях».

Генічеська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН