Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині реалізовуватимуть проєкт «Агро Варта»

«Агро Варта» полягає у створенні електронної платформи для покращення ефективності організації збирання та утилізації використаних пакувальних матеріалів і тари з-під ХЗЗР, дозвіл на реалізацію якої було отримано від Антимонопольного комітету України.

Як розповів директор Департаменту захисту довкілля та природних ресурсів облдержадміністрації Олександр Ставнійчук, діючими нормативно-правовими актами законодавства України суворо заборонено викидати або безконтрольно накопичувати використану тару з-під ХЗЗР, оскільки вона підлягає обов’язковій передачі спеціалізованим підприємствам для подальшої утилізації:

«В Україні вперше за часів незалежності Європейською Бізнес Асоціацією та компаніями-лідерами у виробництві пестицидів впроваджено можливість подолання проблеми неналежного поводження з використаною тарою з-під хімічних засобів захисту рослин. Проєкт має назву «Агро Варта». Ця електронна платформа дозволяє швидко та зручно здійснити безкоштовне приймання у фермерів використаної тари хімічних речовин. Для цього аграрію достатньо лише здійснити телефонний дзвінок, вказати в заявці дату та місце передачі використаної тари та упродовж короткого проміжку часу отримати підтверджувальні документи та гарантію подальшого безпечного поводження з переданими відходами».

Окрім того, є й перевага для відповідальних фермерів, які правильно утилізують тари від небезпечних хімзасобів. Їм пропонуватимуть знижки на закупівлю агрохімікатів.

На переконання голови облдержадміністрації Сергія Козиря, реалізація «Агро Варти» справді важлива подія для агропромислового комплексу. Адже всі розуміють, що тара від пестицидів не повинна зберігатися і накопичуватися, а швидко утилізуватись.

Херсонська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН