Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Уряд за місяць має встановити нову ціну на електроенергію в Україні

До 30 вересня 2021 року уряд має затвердити план встановлення справедливої вартості електроенергії для побутових споживачів

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України про заходи щодо нейтралізації загроз в енергетичній сфері.

Кабміну доручено провести аналіз структури власності всіх операторів систем розподілу електроенергії та постачальників універсальних послуг, установити реальних кінцевих бенефіціарних власників таких суб’єктів господарювання.

До 30 вересня також має забезпечити перехід від товарного до фінансового механізму покладання спеціальних обов’язків учасників ринку із забезпеченням доступності електроенергії для побутових споживачів із 1 жовтня 2021 року.

Кабмін має розробити низку законопроєктів: про заміну “зеленого” тарифу; про корпоратизацію Енергоатому; про передавання боргів облгазів.

З 1 жовтня діятимуть нові тарифи на електроенергію для населення. ­Домогосподарства, які споживають до 250 кВт/год, платитимуть 1,44 грн. Понад 250 кВт/год – 1,68 грн. Таку постанову уряд опублікував 17 серпня.

Ціну в 1,68 грн матимуть також мешканці гуртожитків, які розраховуються за електрику за загальним лічильником, дачні й гаражні кооперативи, садові товариства, юридичні особи, які здають житло переселенцям, релігійні організації.

Таку ціну Кабмін установив на період із 1 жовтня 2021 року до 30 квітня 2022-го. Зараз діє єдиний тариф – 1,68 грн, незалежно від рівня споживання. Електроенергія подешевшає для 80% населення, заявило Міністерство енергетики. Стільки українців використовують до 250 кВт/год на місяць.

gazeta.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН