Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Студенти з Херсона завітали до Каховки на практику “Каховські велодоріжки”

У кінці серпня Каховська міська рада приймала практикантів з Херсонського державного аграрно-економічного університету спеціальності 191 “Архітектура та містобудування” (керівник — Тетяна Кутузова, доцент кафедри будівництва).
Практиканти завітали до Каховки, щоб розглянути варіанти розміщення велодоріжок у місті та запропонуватти свій студентський, молодіжний проєкт створення велосипедних доріжок.
На зображенні може бути: 5 людей, люди сидять, люди стоять та у приміщенні
За час практики гості з Херсона:

Зустрілися з міським головою Віталієм Немерцем, першим заступником міського голови Русланом Романенком і заступником міського голови Галиною Гондаревою та обговорили технічне завдання щодо створення проєктної пропозиції “Каховські велодоріжки”.

Познайомилися з працівниками відділу містобудування та архітектури Каховської міської ради, оглянули робочі матеріали відділу.

Разом з першим заступником міського голови Русланом Романенком виїжджали на локації — можливе місце розташування велодоріжок — та визначалися з векторами розробки проєкту.

Завітали до міської універсальної бібліотеки, де відбулася онлайн зустріч з фахівцями університетів України, на якій було обговорено проєктні ідеї “велодоріжки в містах”. Один із місцевих спеціалістів — учитель географії ЗОШ №2 Олена Трапезнікова — розповіла присутнім про фактори, які формують імідж міста у доповіді “Імідж міста Каховка як інноваційний шлях підвищення його привабливості”.

Відвідали екскурсію в Каховському історичному музеї. Практиканти ретельно підійшли до виконання поставленої задачі: познайомилися з історією міста; вивчили історико-проєктувальні матеріали; провели заміри, включивши до проєктних пропозицій місцеві туристичні локації — монумент “Легендарна тачанка”, дендропарк, сосновий бір, набережну міста, зону відпочинку біля Дніпра на ж/м “Свєтлово”. Не оминули увагою і промислові підприємства міста та історико-архітектурні будівлі — колишній кінотеатр, Каховський культурно-методичний заклад, центр дитячої творчості.

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять, люди сидять та у приміщенні

Здобувачі-практиканти були приємно вражені історією нашого міста. Також вони прийшли до висновку, що популярність велотранспорту у світі постійно зростає, що велосипед — це найбільш доступний, економічний, здоровий, екологічний, а також швидкий і безпечний (при дотриманні умов правильної організації дорожнього руху) транспортний засіб. Тому практика “Каховські велодоріжки” — це маленький, але дуже важливий крок назустріч розвитку велосипедної інфраструктури. Тож незабаром чекаємо на студентський проєкт створення велодоріжок у Каховці від майбутніх містобудівників!
На зображенні може бути: 7 людей, люди стоять та на відкритому повітрі
Висловлюємо велику подяку організаторам практики та партнерам:

керівнику практикантів, доценту кафедри будівництва Херсонського державного аграрно-економічного університету — Тетяні Кутузовій;

Каховському історичному музею;
міській універсальній бібліотеці;

адміністрації та співробітникам кафе “Гречка”.

На зображенні може бути: 9 людей, люди стоять та у приміщенні

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН