Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Рятувальники заявили про надзвичайний рівень пожежної небезпеки на Одещині

Про це повідомляє “Український південь” з посиланням на ДСНС. В цих умовах навіть маленька іскра може призвести до великої пожежі. 

Протягом минулої доби пожежно-рятувальні підрозділи здійснили 19 виїздів на загоряння сухої рослинності.

 В Одеському районі, за межами села Іванове сталось загоряння стерні в полі, яке поширилось на лісопосадку. Рятувальники пожежу ліквідували о 14 годині 30 хвилин на площі 4 Га.

 В Ізмаїльському районі, за межами села Кам’янка в полі виникло загоряння люцерни – на насіння на корені. Підрозділи ДСНС не викликались. Пожежа ліквідована населенням шляхом захльостування та частково самозатуханням. Внаслідок пожежі вогнем знищена люцерна на площі 15 Га.

Переважно, причинами таких пожеж є людський фактор . Цього року адміністративні штрафи за самовільне випалювання сухої рослинності, пошкодження або знищення об’єктів рослинного світу, порушення пожежної безпеки в лісах зросли у 18 разів  Адже пожежі в екосистемах наносять непоправну шкоду навколишньому природному середовищу, здоров’ю людей та умов життєдіяльності, вимагають значних матеріальних ресурсів на їх ліквідації.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН