Серед овочів в сезоні 2020/21 років найзбитковішим було вирощування цибулі, найприбутковішим – гарбуза.
— Собівартість вирощування цибулі на Херсонщині в цьому сезоні склала 2.20-2.30 гривні. За такою ж ціною фермери і продавали цибулю оптом. При цьому, не враховувалися вартість збору, доставка до складу, сортування, витрати на зберігання, повторне сортування, упаковка, вартість упаковки, — вважає Павло Булгаков, міжнародний консультант зі зберігання агропромислової продукції.
Він зазначив, щоб цибуля була беззбитковою, на оптовому ринку вона має коштувати 4.50-5.50 грн. за кг. Для фермерів, які орендують приміщення для зберігання, нульова рентабельність становить 5.50 грн. за кг, для тих, хто має власні склади, і зміг зберегти цибулю без застосування охолодження – вона нижче.
— Найбільш вигідно в цьому сезоні було вирощування і зберігання гарбуза. Цей овоч дешевий у вирощуванні, його можна зберігати без холодильних камер, тільки зі штучною вентиляцією, — повідомив Павло Булгаков експерт агентству «АПК-інформ: овочі і фрукти». – А ось вирощування і зберігання моркви було збитковим, також збитковим було вирощування білої цибулі, червона цибуля була прибутковою тільки на початку сезону. На буряках є невеликий заробіток. Збиткова і капуста. Пекінська капуста – хоч і має ціну, але дуже мало якісної продукції.
Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter
Схожі публікації:
- Чверть зібраних овочів на Херсонщині приречені втратити
- Аномальна зима на Херсонщині вплинула на термін сівби овочевих культур
- На Херсонщині родина власними силами будує фонтан
- Фермери Херсонщини об’єдналися, аби формувати товарні партії овочів
- «Вікі любить пам‘ятки»: жителів Херсонщини запрошують взяти участь у фото-конкурсі