Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На острові Хортиця готується оновлення знакових об’єктів

На острові Хортиця готується оновлення знакових об’єктів. Як і було заявлено під час всеукраїнської дискусійної платформи «Хортиця: видатна історія – велике майбутнє» на 2021 рік заплановано відновлення оглядового майданчику, козацького кола та реставрація Музею. Національний заповідник Хортиця оприлюднив концепцію перетворень, розробником якої виступила компанія BigCityLab та яка вже була презентована громадськості під час обговорень.

Відродження Хортиці – ініціатива Президента України Володимира Зеленського. Планується не лише оновити окремі об’єкти, а й комплексно змінити територію, після чого острів стане одним із ключових туристичних «магнітів» всієї України. Виконавці: Міністерство культури та інформаційної політики, Запорізька облдержадміністрація та група компаній Метінвест. Метінвест став партнером національного проєкта відродження Хортиці та вже профінансував розробку концепції і проєкту реконструкції та облаштування об’єктів.

Нагадаємо, що вже відбулися три етапи обговорень в рамках всеукраїнської дискусійної платформи «Хортиця: видатна історія – велике майбутнє». Перший був присвячений перспективам розвитку острова Хортиця. Під час другого етапу для широкого кола громадськості була презентована концепція оновлень на острові. Третій етап був присвяченій темі захисту та збереження природи Хортиці. Проєкт перетворень на Хортиці, запланованих на 2021 рік, офіційно було презентовано за участі Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка, голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха та генерального директора ПАТ «Запоріжсталь» групи компаній Метінвест Олександра Мироненка. Також було підписано Меморандум щодо консолідації зусиль у відродженні острову Хортиця. Цей документ визначає принципи й напрямки співпраці, а також взаємні наміри з питань культурного, туристичного, наукового, освітнього, інфраструктурного розвитку острова Хортиця.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН