Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Місцеві бюджети Херсонщини отримали 1,7 мільярда гривень

Протягом січня-квітня 2021 року до місцевих бюджетів Херсонщини надійшло 1,7 млрд гривень податкових платежів. Темп росту до фактичних надходжень 2020 року складає 17 відсотків, що дорівнює 247,5 млн гривень додаткових коштів.

Найвагомішим джерелом надходжень до місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, якого за вказаний період сплачено 1,2 млрд гривень. Цей показник на 19 відсотків або 188 млн гривень більший за суму, сплачену торік.

Також бюджетоформуючим є єдиний податок, якого малий та середній бізнес сплатив майже 265 млн гривень. При цьому, підприємці збільшили суму сплати на 17 відсотків або 26,3 млн гривень, спрямувавши до бюджетів 177,4 млн гривень цього податку.

Землевласники та орендарі перерахували до місцевих скарбниць 152,8 млн гривень плати за землю, з яких 133,4 млн гривень сплатили підприємства, решту – 19,4 млн гривень – громадяни.

У вигляді податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, бюджети територіальних громад отримали понад 43 млн гривень. Цьогорічний показник на 59 відсотків або майже 16 млн гривень перевищує надходження січня – квітня 2020 року.

Сплата транспортного податку забезпечила надходження до місцевої скарбниці Херсонщини майже 982 тис. гривень.

Варто додати, що завдяки своєчасній та в повному обсязі сплаті податкових платежів до бюджетів усіх рівнів і надалі зберігається позитивна динаміка росту надходжень проти відповідного періоду минулого року. Це свідчить про високий рівень податкової культури платників податків регіону та сумлінне виконання податкових зобов’язань.

Пресслужба

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН