Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З боржників Херсонщини податкова стягнула понад 8 мільйонів

За квітень 2021 року фахівці Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі забезпечили погашення понад 8 млн гривень податкової заборгованості до державного бюджету.

Як зазначає начальник управління по роботі з податковим боргом відомства Ольга Журковська, спеціалістами здійснюється низка заходів щодо погашення податкового боргу, зокрема, за перший квартал 2021 року: боржникам надіслано 1020 податкових вимог та рішень про опис майна в податкову заставу; складено 133 акти опису майна в податкову заставу на загальну суму 3,7 млрд гривень; направлено 44 позовні заяви щодо стягнення коштів з рахунків платника податків у банках на суму 26 млн гривень, із яких вже задоволено 19 позовів на суму 6,2 млн гривень; до банківських установ надіслано 454 інкасових доручення.
Нагадаємо, що на вебпорталі ДПС працює електронний сервіс «Дізнайся більше про свого бізнес-партнера». Для перевірки інформації щодо наявності податкового боргу у платника податків (свого або бізнес – партнера) необхідно ввести його код ЄДРПОУ або точну назву. Після цього система здійснить пошук по ряду баз даних і повідомить про результати пошуку.

Громадянин, який не є суб’єктом господарювання, за наявності електронного цифрового підпису, може отримати інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу у режимі «Стан розрахунків з бюджетом» приватної частини сервісу «Електронний кабінет».

Пресслужба

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН