Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Працівникам Чорноморської митниці знадобилося три дні, аби перерахувати контрабанду брендованого одягу

Три доби знадобилось Чорноморським митникам для вивантаження та підрахунку точної кількості та асортименту предметів правопорушення, а саме незадекларованих, а можливо й підробних товарів відомих світових марок (одяг, взуття, аксесуари, парфумерія) вагою 15 тон серед “портландцементу” та “гіпсу”, які прибули до Миколаївського торгового порту. Під час проведення митного огляду вантажу, в біг-бегах, окрім товарів народного споживання, були виявлені медичні препарати орієнтовна вартість яких більше 5 млн грн, що ймовірно містять психотропні речовини, біоактивні добавки та фальсифіковані лікарські засоби.

Отже, за результами проведення митного огляду товарів, у відношенні капітана судна закордонного плавання складено прокол про порушення митних правил на суму майже 17,4 млн грн за ознаками ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України (Дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю).

На даний час товари – безпосередні предмети правопорушення, вилучені та поміщені на склад митного органу до рішення суду. Санкція ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України передбачає конфіскацію предметів правопорушення та 100 % штраф.

 До УСБУ в Миколаївській області було направлено Повідомлення про діяння, що містить ознаки злочину, передбаченого ч.2 ст. 305 КК України (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів). Зазначені товари вилучені слідчими УСБУ в Миколаївській області.

Пресслужба

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН