Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через борг у розмірі понад 300 мільйонів арештовано рахунки миколаївського теплопостачальника

В сфері централізованого теплопостачання склалась вкрай складна ситуація. Про це повідомив Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич на своїй сторінці у Фейсбук.

Мер Миколаєва зазначив, що з 20 травня Уряд припинив регулювати ціни на газ для теплопостачальних компаній. І відтепер НАК Нафтогаз продаватиме їм блакитне паливо за цінами, значно вищими за ті, що закладені в тарифі для населення.

– Нагадаю: 9 лютого Уряд України, НАК «Нафтогаз», НКРЕКП та Асоціація міст України підписали Меморандум. Згідно з ним органи місцевого самоврядування взяли на себе зобов’язання не підвищувати тарифи на теплопостачання до кінця опалювального сезону і забезпечити безперебійну подачу тепла до осель українців. І ми це виконали. Уряд натомість свою частину зобов’язань виконувати відмовився: понесені витрати комунальним підприємствам не компенсували, а їхні рахунки арештовуються, робота теплопостачальників зупиняється. Тож тепер громади 120 українських міст можуть залишитись без централізованого теплопостачання, – повідомив очільник міста.

Через державне регулювання та економічно необґрунтовані тарифи, які встановила НКРЕКП, у комунального підприємства «Миколаївоблтеплоенерго» виник багатомільйонний борг перед НАК Нафтогаз.  Він становить 349 млн. грн.

Наразі рахунки «Миколаївоблтеплоенерго» арештовані. Його робота,фактично, заблокована.

– 19 травня підприємство було змушене припинити подачу пари до пологового будинку № 1 та лікарні швидкої медичної допомоги. Для початку наступного опалювального сезону «Миколаївоблтеплоенерго» потребує близько 900 мільйонів гривень – це погашення боргів за попередні опалювальні сезони та передплата за газ для наступного сезону. Звідки взяти ці кошти – питання відкрите.

Для міського бюджету – це непосильна сума, а чітких кроків від державної влади немає.

Маю надію, що нам вдасться домогтись від Уряду адекватної реакції та чітких, конкретних дій, які розблокують роботу комунальних підприємств-теплопостачальників, – підкреслив Олександр Сєнкевич

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН