Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Реконструкцію мосту, що з’єднує лівий і правий берег Дніпра та тимчасово окупований Крим, почали на Херсонщині

Зведений більш як 60 років тому на регіональній дорозі Р-47 Херсон – Нова Каховка – Генічеськ км 66+900, залізобетонний 111-метровий міст забезпечує рух мережею державних південних доріг, з’єднує правобережну і лівобережну Україну та тимчасово окупований Крим. Це дуже важливий стратегічний об’єкт, який всі роки незалежності України не поспішали ремонтувати. На щастя, завдяки «Великому будівництву» цей «велетень» матиме «нове життя».

Роботи з реконструкції мосту через Північно-Кримський канал в Таврійську ведуться відповідно до затвердженого календарного графіку: роботи триватимуть до 31 грудня 2021 року. Підрядна організація: ТОВ «Шляхове будівництво «АЛЬТКОМ».

«На сьогоднішній день ведуться роботи в основному по нульовій опорі. Виконано її посилення, завершені роботи з армування та бетонування підпір, ведеться монтаж арматурного каркасу насадки. На першій опорі омонолічені підферменники. 25 травня очікуємо поставку двох перших металевих прольотів на майданчик і на початку червня розпочнеться укрупнена збірка прольотів» – проінформував керівник проектів з будівництва мостів ТОВ «Шляхове будівництво «Альтком» Анатолій Нешта. «За проектом після монтажу будуть виконані роботи з установки оцинкованого перильного і бар’єрного огородження, а також встановлено освітлення. Проїжджа частина на мосту буде покрита гідроізоляційною системою Bridgemaster. Це високоефективне зносостійке і антислизьке покриття для мостових настилів. Він до 80% легше, ніж ЩМА; швидко твердне, навіть при температурі 0ºC; має високу стійкість до деформації, навіть при підвищених температурах; будь-яке пошкодження легко ремонтується; ідеально підходить для конструкцій, які піддаються великому транспортному навантаженню».
Нагадуємо: об’єкт є частиною державної програми «Велике будівництво». Після реконструкції довжина мосту становитиме 111,10 м, габарит проїзду буде розширено до 9,00 м. Ширину тротуару збільшать до 1,80 м.

Замовником виступає Служба автомобільних доріг у Херсонській області.

ДЖЕРЕЛО

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН