Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

До 1 липня соціальні служби мають працювати у всіх громадах Запорізької області

Питання соціального захисту за умов децентралізації розглядали під час колегії обласної державної адміністрації, адже з 1 липня ця функція переходить до компетенції місцевих рад.

Директорка Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Світлана Абдурахманова повідомила, що регіон посідає 3 місце у державі щодо впровадження програми «Соціальна громада», до якої підключено 63 із 67 існуючих в області громад. Ця інформаційна система дозволяє швидко збирати, аналізувати та передавати дані про пільговиків та отримувачів субсидій.

У 47 громадах вже  створили комунальні соціальні служби, а на шести територіях до штату місцевих рад взяли соціальних працівників. Проте, є і винятки. Так, керівництво Воздвижівської громади Пологівського району стверджує, що у мешканців потреби в соціальних послугах немає. Хоча старі, самотні та немічні люди є всюди.

  • Маємо детально проаналізувати цю ситуацію. Не може бути такого, що 63 громади вже активно надають соціальні послуги, ще кілька – активно готуються і лише одна  немає такої потреби, – прокоментував Олександр Старух.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН