Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині тимчасово заборонено полювання та відвідування лісів

В періоди високої пожежної небезпеки, а саме, при встановлені ІV і вище класів пожежної небезпеки, за умовами погоди, полювання та відвідування лісів Херсонської області та в’їзд до лісів автотранспорту забороняється.

Заборона вводиться з метою попередити виникнення лісових пожеж, та збереження лісових масивів від знищення.

Порушники правил пожежної безпеки в лісових масивах притягуються до адміністративної відповідальності. Від 91,8 тис. до 153 тис. гривень  або 2-5 років ув’язнення загрожує за підпал лісу, зелених насаджень біля населених пунктів, стерні або сухостою на обочині доріг.

Відповідне розпорядження № 209 «Про тимчасову заборону полювання та відвідування населенням лісів Херсонської області та в’їзду до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів у періоди високої пожежної небезпеки» від 1 квітня 2021 року видано головою обласної державної адміністрації Сергієм Козиром.

За статистикою, майже 90% лісових пожеж стається з вини людини.

Вогонь завдає лісу непоправимої шкоди. Навіть незначне загоряння призводить до ослаблення життєстійкості дерев та масового поширення шкідників. За два роки після пожежі всихає четверта частина всіх обпалених дерев, і мине не одне десятиліття, поки на пожарищі виростуть нові рослини. Про це треба пам’ятати всім, хто йде до лісу.

Таврійська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Один коментар

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН