Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонська багатопрофільна гімназія №20 долучилася до екологічної акції «Я люблю Херсон» (фото)

Херсонська багатопрофільна гімназія №20 долучилася до щорічної екологічної акції «Я люблю Херсон», засновником якої є комісія з питань екології та здорового способу життя Міського учнівського парламенту при Управлінні освіти Херсонської міської ради. У конкурсі беруть участь учні закладів середньої освіти (8-11 клас), студенти професійно-технічних навчальних закладів, батьки, педагоги усіх навчальних закладів міста, вихованці позашкільних установ. Завданнями конкурсу є формування навичок екологічної культури та свідомості, створення та реалізація міні-проєктів соціального спрямування.

Акція проходить за підтримки депутата Херсонської міської ради Юрія Рожкова. «Кожен рік ми традиційно проводимо цей конкурс, адже любимо свій Херсон. Такого ще не було! В гімназії така велика кількість батьків, які самостійно взялися озеленювати територію закладу. Ми об’єднуємо свої зусилля і показуємо, що також допомагаємо нашому місту і приділяємо увагу не лише своєму будинку та подвір’ю, а й тим місцям, де навчаються наші діти. Недаремно кажуть, що ми не повинні виховувати своїх дітей, ми повинні виховувати самих себе. Тому що діти дивляться на нас і беруть з нас приклад. Я хочу подякувати директору гімназії за те, що вона дійсно лідер своєї школи і вміє так організувати батьків. Мені хотілося б, щоб ця ініціатива розійшлася хвилею по всьому місту. Дякую усім за допомогу і за те, що ми розбудовуємо наше місто разом!», — зазначив Юрій Геннадійович.

Педагоги та батьки учнів гімназії виховують у дітей екологічну культуру, культуру ставлення один до одного. Завдяки батькам учнів початкової школи завезено 12 тонн чорнозему і висаджено 40 кущів троянд та інших рослин. Відремонтували школярі з батьками і лавочку, яка знаходиться на зупинці біля гімназії.

Директор гімназії Оксана Цеховлес поділилася враженнями від проведення акції у навчальному закладі: «У гімназії завжди бурхливе життя. Реалії сьогодення такі, що ми мало спілкувалися, мало були разом. Тому, коли батьки учнів початкової школи запропонували провести прибирання біля гімназії, то всі відгукнулися з задоволенням. Гімназійний парламент придумав акцію «Гімназія №20 любить Херсон» — саме під таким гаслом проходив наш захід. Хочеться звернути увагу всіх мешканців Херсона на те, що ми повинні дбати про своє рідне місто. Ми повинні не тільки внутрішньо працювати у своїх затишних домівках, але й бачити красу довкола себе. В акції взяли участь близько 300 учнів, батьків та вчителів. Батьки приходили на прибирання разом зі своїми дітьми. Було дуже приємно дивитися, як сім’ї працюють разом. Ми висадили троянди, ялинки. Будемо мати надію, що всі рослини приживуться, а ми за ними доглядатимемо. Наші діти люблять Херсон! Ми всі разом створюємо умови, щоб у місті було затишно та красиво!».

Цьогоріч акція проводиться з 19 квітня по 15 травня. За результатами проведення акції учасники створюють відеоролик з коротким авторським текстом-зверненням до мешканців міста щодо збереження затишку та чистоти рідного міста.

Автор: Марина Азізова

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН