Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Одеській області облаштують туристичний маршрут «Стежками невідомого Тилігулу»

Визирська об’єднана громада має велику територію, якій притаманні деякі переваги. Наприклад, розташування частини сіл на узбережжі Тилігульського лиману, дозволить у майбутньому розвивати тут туристичний напрямок. Ця ідея і була закладена при створенні проєкту «Стежками невідомого Тилігулу», який було подано до Українського культурного фонду для участі у програмі «Культура. Туризм. Регіон».

Катерина Кушнір, керівниця відділу культури та туризму Визирської сільської ради

Він має на меті співпрацю між двома, а надалі й трьома громадами. Це звичайно ж Визирська громада з Южненською і Коблівською громадами. Насправді це на перспективу дуже класний проєкт, тому що, по-перше, мало того, що він об’єднує громади територіальні, він об’єднує ще й дві області, тому що Миколаївська область також буде залучена.

Сам проєкт буде культурно-історичним. Кожна локація представлятиме певну епоху. Маршрут починається з Южненської громади з села Кошари, продовжує Катерина Кушнір.

Катерина Кушнір, керівниця відділу культури та туризму Визирської сільської ради

Кошари дуже логічно зв’язати з античною епохою, тому що там було античне городище. Далі в нас йде Любопіль. Враховуючи те, що на території Любополя є козацькі могили — берег Любополя представлятиме козацьку добу. Далі в нас йдуть Кордон, Калинівка — це більш сучасна епоха. Тобто в Кордоні, Мар’янівці, це буде більш до 1800 років, ну і Калинівка — ще більш сучасна локація. Але фінальною точкою в маршруті буде садиба Кузнєцова, яка буде об’єднувати всі локації.

Планується розробити три види маршруту — пішохідний на кілька днів, автомобільний та з часом водний, що об’єднає три громади та дві області. Сьогодні ідея зеленого туризму є дуже витребуваною і цікавою, важливо розпочати знайомити людей з тими скарбами, які є поряд.

Микола Ткаченко, староста Калинівського старостинського округу

Перлиною нашої громади є Тилігульський лиман і одне із найбільш красивих місць на Тилігульському лимані розташовано зокрема у Калинівському старостинському окрузі. Це відомий всім на Одещині, на півдні регіону «Кувшин». Тому були запропоновані в рамках  проєкту «Невідомий Тилігул» туристичні маршрути, пов’язані, з ознайомленням безпосередньо з флорою та фауною Тилігульського лиману. Там дійсно є незаймані куточки, до яких можна тільки пройти пішки.

Олександр Токменінов, перший заступник Визирського сільського голови

Це дуже буде цікавий проєкт, тому що наші люди потребують тури вихідного дня. Це дуже доречно, тому що ми знаходимось поблизу міст Одеси та Южного, поруч з нами знаходиться і Коблеве, там також багато туристичних баз і люди приїжджають не тільки відпочивати на морі, а й ще щось побачити цікаве.

Український культурний фонд вже оголосив результати, і проєкт Визирської громади став одним із переможців, тому грантові кошти підуть на облаштування локацій маршруту «Стежками невідомого Тилігулу».

lan.od.ua

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН