Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Робота зі створення комунального закладу «Херсонський некрополь» вийшла на фінішну пряму

Протягом двох місяців робоча група на чолі з в.о. заступника міського голови та спеціалістами управління культури, істориками та громадськими активістами розробляли статут КЗ «Херсонський некрополь».
Фактично управління культури продовжило справу, якою займалася громадськість протягом попередніх років, адже меморіальне кладовище справді унікальний історичний об’єкт, який має всі шанси стати туристичним магнітом міста Херсона. Але для цього необхідно створити юридичну особу, яка буде опікуватися станом цвинтаря.

24 лютого було підписано розпорядження міського голови «Про внесення змін до складу робочої групи з питань створення історико-культурного заповідника на території Меморіального кладовища в місті Херсоні».
Працівники управління культури разом з членами робочої групи розробили положення про КЗ «Херсонський некрополь», штатний розклад, план першочергових дій. Було розглянуто декілька варіантів юридичної адреси закладу та обраний найкращий.

Зараз робота зі створення комунального закладу вийшла на фінішну пряму. В.о. заступника міського голови Світлана Чепіга зустрілася з цього питання з міським головою, який дав зелене світло на створення такого закладу. Тепер представники управління культури разом з членами робочої групи готові представити презентацію «Херсонського некрополя» на депутатських комісіях та заручитися підтримкою депутатів.

Херсонська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН