Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відділення екстреної медичної допомоги реконструювали у Новій Каховці

Вікрито відділення екстреної медичної допомоги Нової Каховки – капітальний ремонт завершено, високоякісне новітнє обладнання встановлено.

Про це розповів журналістам «Українського півдня» завідувач приймальним відділенням КНП «Центральна міська лікарня міста Нова Каховка» Новокаховської міської ради Володимир Ярмола: «Ми отримали новий рентген-апарат, комп’ютерний томограф, апарат для УЗД-діагностики, ендоскопії, відкрили нові лабораторії та маємо лікарів за спеціальностями. Наша робота та її результати будуть кращими, адже обстеження хворих відбуватиметься швидше тут, на місці. Лікарня буде обслуговувати ряд районів, кількість звернень значно збільшиться. Тому потрібно мати діагностичну апаратуру на місці, що й зроблено».

Завідувач відділенням відмітив роботу місцевої будівельної компанії «Віра», яка відповідально поставилася до виконання своїх робіт: «Новокаховські будівельники виконали роботи швидко та якісно. Ми задоволені».

Відділення екстреної медичної допомоги у Новій Каховці зведено за рахунок коштів з державного бюджету, але і місцева влада долучилась до його відкриття. Перший заступник Новокаховського міського голови Олег Тарабака зазначив: «До проєкту входив ремонт та купівля обладнання. Електрику ми зробили за власні кошти, тому що обладнання більш енергомістке, а лікарня побудована ще в радянські часи. Зараз ми виділили 680 тис. грн. – для двох додаткових електроліній на лікарню для того. Також ми придбали в палати нове обладнання, меблі. Якщо держава і місцева влада будуть співпрацювати, то у нас буде лад у галузі медицини. Ми дуже вдячні, адже переконалися, що держава все-таки виконує свої обіцянки».

З відкриттям цього відділення виграє в першу чергу пацієнт — користувач послуги. Адже відтепер на одному майданчику він отримає всі послуги швидко і якісно, завдячуючи точному діагнозу. Є й палати для перебування хворих, вбиральні, в тому числі і для маломобільних людей. Так держава і місцева влада спільно опікуються здоров’ям громадян.

Олег Тарабака підкреслив: «Люди будуть приходити до приймального відділення і отримувати допомогу тут. Їх будуть обстежувати та приймати рішення, де проводити операцію, якщо це потрібно».

Новокаховська міська рада поступово інвестує кошти в медицину. Так поступово змінюється система охорони здоров’я в Новокаховській громаді.

Новокаховський міський голова, голова Новокаховської територіальної громади Володимир Коваленко розповів: «З початку року ми заклали кошти і купуємо основне обладнання і облаштовуємо лікарню згідно вимог, виконання яких дасть можливість заключити пакет з НСЗУ. Багато уваги приділяється зараз інклюзії, тобто забезпеченню усіх верств населення доступом до тих чи інших послуг, в тому числі і в медицині. Саме ця галузь є для нас пріоритетною».

В Новокаховській центральній міській лікарні поступово теж ремонтуються кабінети, оновлюється і обладнання. Залишилися останні дозвільні документи і сучасний рентген-кабінет, в який інвестувала кошти місцева влада, нарешті запрацює.

Лікар-рентгенолог, завідувачка рентгенівським відділенням КНП «Центральна міська лікарня міста Нова Каховка» Новокаховської міської ради Ганна Кулиб наголосила на необхідності такого кабінету: «Потреба була дуже великою, адже ми маємо у місті тільки старий рентгенівський апарат, який не відповідає сучасним вимогам. Новий апарат є більш сучасним. Він має низьке дозове навантаження на пацієнтів, є більш функціональним, має більше можливостей в плані обстеження пацієнтів. Новий апарат економічно вигідніший. Також для пацієнтів це кращий варіант, адже результат можна отримати швидше».

Заклади соціального спрямування у Новій Каховці поступово переобладнуються для доступу в них маломобільних груп населення. Тож і до цього кабінету є такий доступ.

Підготувала Марина Азізова

Фото: Херсонська ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН