Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Користуючись схемами на Херсонщині нелегально купували та продавали алкогольні напої

Спеціалісти відділу боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі викрили схему неправомірно сформованого податкового кредиту з податку на додану вартість у сумі понад 12 млн гривень.

Так, під час проведення моніторингу діяльності ймовірно-ризикових операцій платників, які задіяні у схемах незаконного розповсюдження податкового кредиту з ПДВ, ревізори встановили, що одне з підприємств Херсонщини систематично та у значних обсягах оформлює операції з придбання та реалізації пива.

Варто зазначити, що ця продукція входить до ризикових груп товарів, адже в ланцюгах постачання виробники часто реалізують його за готівку, не відображають у бухгалтерському та податковому обліку й використовують як «джерело» схемного податкового кредиту для інших суб’єктів господарювання.

У цьому випадку підприємство стало «розповсюджувачем» фіктивного податкового кредиту. Його метою було формування неправомірної податкової вигоди у «покупців» та створення передумови для формування та легалізації «покупцями» активу у вигляді податкового кредиту. Для цього посадовці фірми вносили до податкової звітності неправдиві відомості. Тобто, умисно показували в податковому обліку фіктивні операції.

Наразі матеріали проведеного дослідження передано до правоохоронних органів для прийняття рішення щодо внесення відомостей до єдиного реєстру досудових розслідувань.

Пресслужба

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН