Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізький музикант зіграє з оркестром військово-повітряних сил США в Європі

Гра на трубі у Богдана Войтенко – обов’язковий пункт у щоденному розкладі. Готується до участі у фестивалі “Сонячні кларнети”. Музикою хлопець займається з 9-ти років. Хоч інструмент обрав і непростий, завдяки наполегливості, зміг його опанувати.

Зараз в якості слухача — ось ця чотирилапа домашня улюблениця. Вона ні на крок не відходить від господаря. А ще по-особливому реагує на звуки. В тому, що хлопець займається музикою, є і її заслуга.

Труба принесла йому удачу – Богдану випав шанс зіграти з оркестром військово-повітряних сил США в Європі. Такий досвід, каже хлопець, є унікальним.

Музиканти оркестру військово-повітряних сил США в Європі — спеціальні гості українського музичного конкурсу кларнетів і саксофонів. Цьогоріч USAFE Band презентував програму освітніх ініціатив для підтримки молодих виконавців в умовах пандемії. Тож в українців з’явилася можливість отримати досвід спільного виступу з американськими музикантами. А також об’єднати таланти для створення єдиного інструментального твору.

Кожна подія в рамках фестивалю — це онлайн-зустрічі з американськими джазовими майстрами. Концерт-класи оркестру військово-повітряних сил США в Європі на онлайн-майданчику об’єднають класичний репертуар, джазове звучання та вільну імпровізацію. Підсумком освітньої програми стане Юнік енд Юнайтед проджект. Всі юні учасники концерт-класів надішлють пасажі на кларнеті або саксофоні для створення єдиного музичного твору. Прем’єра відбудеться 7-го травня.

ztv.zp.ua

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН