Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Будинку для літніх людей в Бериславській громаді допомогли з фінансуванням

Виділених з обласного бюджету коштів недостатньо для утримання закладу.

Майже півмільйона гривень з обласного бюджету виділили для утримання відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання громадян у Зміївці Бериславської міської громади. Таке рішення прийняла Херсонська облрада 23 квітня.

“Після приєднання Зміївки до Бериславської територіальної громади відділення перейшло з балансу районної ради на баланс міської. Через те, що коштів у бюджеті громади на утримання закладу немає, його збирались закрити. Керівництво облради вирішило до кінця поточного року утримання закладу профінансувати за рахунок розподілу вільних бюджетних залишків. Це рішення підтримали і депутати облради”, — йдеться в повідомленні пресслужби облради.

— Ми вдячні будь-якому рішенню, скільки б коштів нам не виділили. Для громади це суттєве полегшення. Але ми б хотіли, аби цей заклад передали повністю на державне фінансування. Адже його утримання — величезний тягар для нас, — прокоментував міський голова Берислава Олександр Шаповалов.

Як повідомляв “Новий день”, зміївський заклад нещодавно опинився під загрозою закриття. За словами старости села Миколи Куривчака, через відсутність у місцевому бюджеті коштів на утримання відділення, його колективу вже оголосили про їх можливе звільнення.

Відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання громадян у Зміївці створили більше 20 років тому. Зараз у ньому проживає 23 людини.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН