Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На облік історичних пам’яток Запоріжжя витратять 1,3 мільйона гривень

На розгляд виконкому Запорізької міськради винесено проєкт рішення, яким пропонують запровадити програму збереження пам`яток культурної спадщини Запоріжжя. За програмою планують витратити 1,35 мільйона гривень протягом трьох років.

Документ опубліковано на сайті міськради.

Згідно з пояснювальною запискою, програма збереження пам`яток культурної спадщини міста потребує фінансування у розмірі 1,35 мільйона гривень на 2021-2023 роки. З цієї суми у 2021 році планують витратити 556 тисяч гривень.

Кошти підуть на виготовлення та встановлення охоронних дошок на пам’ятках культурної спадщини, розроблення паспортів опорядження головних фасадів пам’яток архітектури та містобудування, розроблення облікової документації на об’єкти культурної спадщини.

На державному обліку у місті Запоріжжя наразі перебувають 285 різноманітних пам’яток культурної спадщини.

Це 151 пам’ятка історії, 52 пам’ятки архітектури та містобудування. Також 19 – монументального мистецтва, 11 – науки і техніки, 52 – археології.

Крім того, 102 об’єкта мають правовий статус щойно виявлених об’єктів культурної спадщини, з яких 88 – архітектури та містобудування і 14 – археології.

Запорізький проект розслідувань

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН