Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївський майстер створює металеві копії паперових човників

Майстер Роланд Байрозян перетворює шмат металевого листка в декілька човників розміром 19 сантиметрів. Такі металеві човники стануть прототипом артоб’єкта, який планують встановити біля Понтонного мосту в рамках Громадського бюджету 2021-2022 років.

Чоловік займається зварюванням чотири роки. Виготовляти сувеніри за розмірами звичайного паперового човника Роланда надихнув товариш Руслан Крєтов.

“Тиждень, чи два тому він прийшов до мене з паперовим корабликом. Каже: Нумо робити цей кораблик. Ми взяли зробили макет із бляхи. Руслан пішов його фотографувати для проєкту Громадського бюджету, а я почав виготовляти ці кораблики для продажу на подарунки”, — розповідає Роланд Байрозян.

Створити один човен Роланду вдається за дві години. Спочатку робить розмітку, вирізає, далі працює зварювальним апаратом. Після зварювання зачищає шви, а насамкінець перевіряє кораблик без рукавичок.

12 екземплярів вже у друзів чоловіка. Один такий човник друг майстра Руслан Крєтов використав для створення макета проєкту на Громадський бюджет 2021—2022.

Ідея полягає у встановленні артоб’єкта розміром 2,5—3 метри на відстані 15 метрів від берега.

Миколаївський майстер створює металеві копії паперових човників

Вартість проєкту 112 тисяч гривень.

“Вирішив якось візуалізувати цей човник, і кращого способу, ніж виготовити натуральний макет маленький не вигадав”, — говорить Руслан Крєтов.

Також він описав другий проєкт: встановлення нових сходів та пандуса до парку Перемоги.

Суспільне

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН