Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Запоріжгаз Збут» запускає нові газові тарифи для населення

З 1 квітня 2021 року більше не діє постанова Кабміну про обмеження ціни на блакитне паливо на рівні 6,99 грн за метр кубічний. При цьому «Запоріжгаз Збут» залишив ціну на газ для населення незмінною.

Сьогодні ситуація на європейських енергетичних біржах залишається нестабільною. Аналітики прогнозують, що очікуваного літнього зниження вартості газу може взагалі не відбутися.

Рішенням уряду і НКРЕКП з 1 травня поточного року всі побутові споживачі будуть автоматично переведені на річний тариф на газ з фіксованою ціною. У зв’язку з цим, клієнти ТОВ «Запоріжгаз Збут» перейдуть на тариф «Твій газ річний». За бажанням, споживачі можуть перейти на новий тариф компанії — «Твій газ рівномірний платіж». Тарифи діятимуть на постійній основі з 1 травня 2021 по 30 квітня 2022 року.

«Вартість кубометра газу відповідно до річного тарифу буде фіксованою. Це свого роду страховка споживачів від цінових коливань на енергетичних біржах. Нові продукти дозволять родині заощадити бюджет під час холодів, більш якісно розподіляти витрати на комунальні послуги. Суми в платіжках стануть більш зрозумілими і прогнозованими», — каже директор «Запоріжгаз Збут» Юлія Бурдак.

За її словами, тариф «Твій газ рівномірний платіж» відрізняється від тарифу «Твій газ річний» більш вигідною ціною.

За умовами тарифу «Твій газ рівномірний платіж», річний обсяг споживання клієнтом газу множиться на ціну, зафіксовану на рік. Споживач щомісячно сплачує рівні частини від свого річного обсягу, в залежності від кількості місяців, які залишилися до завершення дії тарифу. Чим раніше споживач підключиться до тарифу, тим меншим буде щомісячний платіж. Передавати показання лічильників необхідно, як і раніше. Наприкінці року «Запоріжгаз Збут» здійснює звірку показників і проводить перерахунок. Якщо клієнт використовує менше запланованого обсягу газу, зекономлена сума повертається на його рахунок або використовується для наступних платежів.

«Для переходу на тариф «Твій газ рівномірний платіж» потрібно підписати нову заяву-приєднання або обрати відповідну опцію в Особистому кабінеті на 104.ua», — коментує умови переходу Юлія Бурдак.

Річні тарифи дозволять клієнтам «Запоріжгаз Збут» не турбуватися про зміну ціни на блакитне паливо і без стресів використовувати природний газ.

Крім того, «Запоріжгаз Збут» запустить тариф із місячною ціною газу і акцію «Твоя енергонезалежність», яка тепер називатиметься «Твій газ на зиму». В опалювальному сезоні 2020/21 клієнти компанії, які взяли у ній участь, змогли заощадити 7,5 млн грн. За умовами акції споживачі купували блакитне паливо заздалегідь за літніми цінами, і споживали його протягом всього опалювального сезону.

Пологівські вісті

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН