Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Верхньому Рогачику пройшов рейд з легалізації праці

Фахівці Верхньорогачицької ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі постійно проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу серед платників, спрямовану на покращення ситуації на ринку праці та зменшення кількості «трудових нелегалів». Одним із видів такої роботи є відвідування та дослідження об’єктів господарської діяльності.

Нещодавно, у складі робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, податківці взяли участь у рейді – обстеженні суб’єктів підприємницької діяльності на території смт Верхній Рогачик.

Під час індивідуального спілкування з підприємцями інспектори виявили чотирьох бізнесменів, які використовували працю неоформленого персоналу, та двох осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність без державної реєстрації. Порушникам роз’яснили наслідки неофіційного працевлаштування, порядок оформлення працівників оподаткування заробітної плати, сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, а працівникам – наслідки отримання заробітної плати в «конверті».

Наразі всі порушення виправлені. У селищі додалось офіційних підприємців, а з найманими працівниками укладені трудові договори.

Пресслужба

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН