Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Актуалізувати реєстр дітей – жителів Одеської району, які відвідують одеські школи і дитячі садки, планує місцева влада

Про це Геннадій Труханов повідомив на фейсбук сторінці:

– Робоча зустріч із головами ОТГ новоствореного Одеського району. Жителі довірили нам право представляти їхні інтереси та забезпечувати життєдіяльність громад. Але це не означає, що ми повинні будувати паркани між містами й селищами. Навпаки, ми закликаємо об’єднуватися для вирішення проблемних питань, особливо тих, що виникли на суміжній території.

Одним із таких є забезпечення права на доступну та якісну освіту. Актуальність зустрічі виникла і в зв’язку зі зміною законодавства, яке відтепер регламентує першочергове право зарахування дитини за місцем проживання не тільки в школи, але й в дитячі садки.

Наразі в одеських установах освіти навчається близько 16,5 тисяч дітей – мешканців Одеської району. Це призвело до перевантаженості шкіл і дитячих садків. Хоча, за нашим підрахунком, їх кількості достатньо, щоб забезпечувати потреби Одеської громади. Крім того, кожна громада витрачає кошти на освіту. Наприклад, з бюджету Одеси щорічно виділяється близько 30 000 гривень на 1 вихованця дитячого садка.

Зізнатися, для деяких учасників наради представлені цифри стали відкриттям. У зв’язку з цим ми вирішили актуалізувати реєстр дітей – жителів Одеської району, які відвідують одеські школи і дитячі садки. І навпаки. Що радує, все наголосили на готовності до взаємодії. Ми підготуємо список шкіл і дитячих садків, які мають вільні місця, а голови ОТГ розглянуть варіант забезпечення підвезення дітей до навчальних закладів. Також сьогодні було запропоновано розглянути форму взаємодії, яка вже практикується в інших містах України, зокрема, Тернополі, де сусідні громади оплачують навчання свого маленького мешканця, якщо він відвідує навчальний заклад міста.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН