Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Виставка художників зі Скадовська проходить у Херсонському обласному онкодиспасері (відео)

У Херсонському обласному онкологічному диспансері у “Галереї життя” відкрита 37 художня виставка, на якій представлені роботи скадовських митців.

Виставка проходить за підтримки Херсонського обласного центру народної творчості. Наталя Вигоднер, завідувачка інформаційного відділу Херсонського обласного центру народної творчості, презентуючи твори художників зазначає:

«Ми вже багато років співпрацюємо з Херсонським обласним онкологічним диспасером саме в рамках проекту «Галерея життя», бо центр народної творчості опікується народним мистецтвом, так само як онкоцентр лікує і оздоровлює тіла свої пацієнтів, так само ми вважаємо, що мистецтво лікує і оздоровлює душі. Тому вже багато виставок пройшло в цих стінах, бо ми розуміємо важливість арт-терапії,важливість позитивних сигналів,які дає мистецтво для хворих людей, для тих хто любить життя і розуміє , що за нього потрібно боротися».

Неймовірні пейзажі, натюрморти та портрети щоразу підіймають пацієнтам настрій . Представлені роботи митців також можна побачити і в каталозі “Скадовськ – на вітрилах творчості”.

Ірина Сокур, директор Херсонського обласного онкодиспасеру підкреслила:

“Мені дуже приємно, що це дуже яскрава виставка митців Скадовщини, тут є роботи і вчителів і учнів і молодих і досвідчених. Є аматорські і професійні роботи. Нам дуже приємно, що ці яскраві роботи будуть знаходитися в наших стінах. Вони допоможуть вселити радість в життя для наших пацієнтів та працівників, будуть відволікати від хвороб та проблем пов’язаних з лікуванням і надихати їх на життя”.

Скадовські митці , які не змогли приїхати на відкриття виставки через пандемію , привітали учасників в форматі онлайн. Пацієнти, які знаходяться на території лікарні залюбки милуються картинами, не забуваючи про карантинні обмеження. Художники з Херсона також завітали подивитися на роботи митців зі Скадовщини Організатори та учасники сподіваюся, що позитивні емоції, отримані під час виставки, допоможуть пацієнтам одужати.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН