Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Учні початкової школи і випускники повертаються на навчання в школи (відео)

15 квітня відбувся брифінг , на якому підводилися підсумки та вирішувався подальший розвиток карантинної ситуації. Світлана Чепіга, в.о. заступника Херсонського міського голови зазначила:

“Станом на 15 квітня зафіксовано 14788 випадків захворювання на COVID-19, у тому числі 344 дитини, одужало 13071. На жаль, 454 людини померли, хворіє більше 1817 херсонців”.

Вакциновано 4470 херсонців, з них майже половина- лікарі. В трьох міських багатопрофільних лікарнях розгорнуто 615 ліжко-міст для госпіталізації хворих на COVID, з них 494 підключено до кисню. Станом на ранок 15 квітня в лікарнях перебували 373 людини, з них 236 людей потребують кисневої підтримки, 20 – знаходяться під апаратами штучної вентиляції легень.

Алла Малицька, генеральна директорка Херсонської міської клінічної лікарні ім. Є. Карабелеша прокоментувала: “50% ліжок , 54% якщо бути точним і , що захворювання має деякі особливості, бо се частіше ми виявляємо дітей, хворих на COVID. Наприлад, у Суворовському району діагностовано ПЛР тест у 251 дитини- це дуже багато якщо порівнювати з минулим періодом 2020 року. Наші заклади забезпечені всім необхідним. Ми маємо достатню кількість антибактеріальних препаратів, які куплені за кошти держбюджету, противірусні препарати, навіть такі дороговартісні як “Актемра” і “Біовен”.

Незважаючи на нові особливості хвороби та кількість інфікованих , ситуація в лікарнях залишається стабільною. Так як посилений карантинний режим виправдав себе, його вирішили пом’якшити:

Юрій Ромаскевич, головний державний санітарний лікар Херсонської області, акцентує на наступному:

“Враховуючи певні позитивні тенденції, буде з 19 квітня послаблені карантинні обмеження,які були запроваджені більше тижня тому. Вони будуть стосуватися наступних питань: -навчання школярів 1- 4 класів – ми їм дозволимо; -Навчання учнів 11 класу, бо це ЗНО -часткове зняття часових обмежень із роботи закладів громадського харчування – часткове зняття заборони на продаж промислових товарів”.

(Спікери закликали дотримуватися маскового режиму , соціальної дистанції та інших заодів самозахисту , адже тільки об’єднавшись, ми зможемо перемогти хворобу. Подальший розвиток карантинної ситуації буде вирішуватися пізніше і в залежності від результатів пом’якшення карантину.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН