Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Систему очищення води модернізують у Миколаєві

Заступник міського голови – директор департаменту житлово-комунального господарства Сергій Коренєв в програмі «Добрий вечір» розповів про наміри міської влади щодо модернізації системи водопостачання.

Він нагадав, що наразі Миколаїв плідно співпрацює з Європейським інвестиційним банком. Так, КП «Миколаївводоканал»  активно замінює колектори, що вже давно вичерпали свій ресурс.

Сергій Коренєв повідомив, що співпрацю з цією фінансовою установою буде продовжено. Під час другого етапу планують модернізувати систему водопостачання, зокрема інфраструктуру з очищення питної води.

За його словами, умови відкриття кредитної лінії ЄІБ є дуже вигідними.

– Ставка ЄІБ прив’язана до EURIBOR. На сьогодні це біля 0.25% річних. Більш того, ми зможемо отримати 8-річний пільговий період на повернення тіла кредиту, – сказав віцемер. – Левову частку кредитних коштів, це біля 80%, буде спрямовано на споруди, що очищають питну воду. Вони розташовані біля річки Дніпро та в Миколаєві.

За процедурою відкриття кредитної лінії має погодити Міністерство фінансів, Міністерство розвитку громад та територій України та Миколаївська міська рада.

– Без цих коштів підтримувати інфраструктуру на належному стані дуже складно, – констатував Сергій Коренєв.

Миколаївська міськада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН