Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві будують тролейбусну лінію в Корабельний район

У Миколаєві продовжується будівництво тролейбусної лінії в Корабельний район. Детальніше про те, що планується зробити у 2021 році в рамках важливої для міста ініціативи, розповів заступник міського голови Сергій Коренєв у програмі «Добрий вечір» телеканалу ТРК «НІС -ТВ».

– На проспекті Богоявленському від вул. 295 Стрілецької дивізії до вул. Космонавтів вже встановлено опори для тролейбусної контактної мережі. Вони слугують додатково і як LED-ліхтарі, адже фактично до цього там нормального освітлення не було. – зазначив заступник міського голови.

Наразі підрядник готується до наступного етапу  – встановлення опор від Автовокзалу до вул. Авангардної. Ці роботи виконають до літа. В рамках реалізації проекту планують завершити встановлення опорних частин вздовж проспекту Богоявленського до кінця року.

– Це також достатньо темна ділянка, яка потребує сучасного освтілення. Далі будемо продовжувати роботу по вулиці Космонавтів, а також приймати рішення стосовно переносу металевих опор з підземною силовою лінією, які сьогодні там розташовані (на зеленій зоні проспекту Богоявленського). У нас є декілька варіантів, де їх можна застосувати. Але замінити треба, тому що вони не пристосовані для контактної мережі. В рамках коштів, виділених з міського бюджету на 2021 рік, має бути повністю готова опорна частина. Крім того, на нові будуть замінені всі ліхтарі,  які освітлюють пішохідні переходи на цих ділянках.

Сергій Коренев зазначив, що наступний крок  – це облаштування зупинок для громадського транспорту, а також встановлення колесовідбійника вздовж Богоявленського проспекту у Корабельному районі, до вул. Жукова.

Нагадаємо, нова тролейбусна лінія довжиною більше восьми кілометрів пролягатиме від міжнародного автовокзалу до Жуковського кільця. В рамках реалізації цієї ініціативи передбачено реконструкцію тягової підстанції №10 в районі вулиці Космонавтів та будівництво нової в районі ТЦ «Таврія В». Для зручності містян на маршруті збудують 16 зупинок громадського транспорту, впорядкують прилеглу територію та встановлять огорожу. Аби рух транспорту був безпечним у нічний час,  сучасні ліхтарі.

Миколаївська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН