Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі села на Каховщині отримують питну воду раз на тиждень

Керівництво місцевої громади обіцяє вирішити проблему вже в цьому році.

Без постачання питної води не один рік залишається Чорноморівка, нещодавно приєднана до Каховської міської громади. Для вирішення проблеми необхідно побудувати нову артезіанську свердловину і підвести водогін.

Як розповів староста Чорноморівки Володимир Гузь, уже виготовлена проєктно-кошторисна документація на всі ці роботи. Ціна питання — близько 1,5 млн грн.

— У селі давно налагоджене підвезення питної води до гімназії, дитсадка. Взяти її безоплатно можуть також пенсіонери. Ця машина приїжджає раз на тиждень. Також ми домовились з місцевим підприємством і вивели колонку з питною водою приблизно в 700 метрах від села. Набрати її там можуть усі бажаючі, — прокоментував він.

За словами заступниці міського голови Каховки Галини Лобунько, вирішити питання безперебійного постачання питної води у Чорноморівці планується вже в цьому році.

— Для цього потрібно перш за все виділити необхідні кошти з місцевого бюджету, — додала вона.

Як стверджують місцеві жителі, технічна вода для поливу і побуту у селі є. Проте для пиття і приготування їжі вона не придатна.

Проте, чи вдасться громаді виділити потрібні для вирішення водної проблеми гроші, поки залишається під питанням. Адже, за твердженням чиновників і депутатів міськради їм доводиться максимально скорочувати видатки з місцевого бюджету. Приміром, спочатку в ньому передбачили на початок робіт з реконструкції каховської Набережної 9 млн грн, а згодом знизили цю суму до 6 млн грн, перенаправивши частину коштів на роботи з благоустрою.

Олег БАТУРІН. Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН