Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Тест на COVID-19 здаватимуть просто в аеропорту Херсона

У розпал епідемії коронавірусу негативний результат тестування на COVID-19 став обов’язковим для пасажирів міжнародних авіарейсів. Тому у Херсонському аеропорту взялися спростити їм життя. Безпосередньо у приміщенні аеровокзалу протягом найближчих днів одна з приватних медичних компаній відкриває власний пункт забору матеріалу для тестування. Сам забір триватиме від хвилини до п’яти, а вже за чотири години можна отримати довідку про результат тесту полімеразної ланцюгової реакції. Тобто шукати лабораторію для ПЛР-тестування десь у місті, й вистоювати там черги пасажирам вже буде не потрібно – достатньо просто на кілька годин раніше прибути в аеропорт, і владнати всі формальності безпосередньо на місці.

— Під пункт тестування в будівлі аеровокзалу нам уже виділили вільну площу – приміщення недіючого пункту обміну валют. Там із дотриманням соціальної дистанції  розташуємо і реєстратора, і місце для забору матеріалу, — каже керівник компанії Олексій Павлов. – За результатами тестування пасажир отримуватиме довідку англійською мовою, ще й із QR-кодом. Її зразок стандартний для всіх країн світу, тож такий документ без проблем прийматимуть у аеропортах іноземних держав під час проходження пасажиром контролю.

Слід зазначити, що обов’язкове тестування на коронавірус у більшості країн туристи проходять і перед відльотом, і перед прибуттям. У Херсоні, приміром, ця процедура коштує від 900 до 1100 гривень, а за рубежем може бути й дорожче. Відтак, зростає і вартість відпочинку в екзотичних країнах для українських туристів: у тому ж Єгипті тиждень перебування у готелі коштує 350-400 доларів США, а тут виявляється, що треба додати майже сто доларів ще й за тестування, від якого подорож комфортнішою не стане, і якихось окремих вигод пасажир не отримає. А оскільки платити «за папірець» охочих не так багато, у тому ж міжнародному аеропорту Херсона знизився попит на чартери. Зокрема, рейс до Єгипту, який виконувався по вівторках і п’ятницях, у вівторок уже відмінили. Стосовно чартеру у п’ятницю ще ведуться перемовини, підсумував директор комунального підприємства «Херсонські авіалінії» Віталій Кучерук.

Новий день Сергій ЯНОВСЬКИЙ. 

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН