Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Одесі знизилася захворюваність на ГРВІ та грип

За інформацією ГУ «Одеський обласний лабораторний центр МОЗ України», за останній тиждень захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі знизилася на 7,8%, порівняно з попереднім тижнем. Всього за минулий тиждень на ГРВІ та грип захворіли 4775 одеситів, з яких 50,2% склали діти у віці до 17 років.

Зниження захворюваності на ГРВІ та грип реєструється в усіх вікових групах: у дітей — на 2,7%, серед дорослого населення — на 12,5%.
Згідно з моніторингом вірусологічних досліджень, відзначається циркуляція вірусів негрипозної етіології (парагрип, аденовірус, риновірус, бокавірус та ін.).

Захворюваність на ГРВІ та грип в Одесі знаходиться нижче за епідемічний поріг і відповідає сезонному рівню для цієї пори року.
Минулого тижня в Одесі зареєстровані 46 випадків гострих кишкових інфекцій, 78% з яких склали діти до 17 років.
Вірусні гепатити та повітряно-крапельні інфекції реєструвалися поодинокими випадками. Випадків дифтерії, кору, краснухи, епідемічного паротиту не зареєстровано.

З початку реєстрації захворюваності COVID-19 дотепер від Одеського обласного лабораторного центру отримана інформація про 53 859 випадків COVID-19 у жителів Одеси, у числі яких 2131 дитина. Із загальної кількості захворілих 40 235 осіб вже одужали, продовжують лікування 12 566 пацієнтів.

Для проведення моніторингу питної води в Одесі відібрано по дев’ять проб на санітарно-мікробіологічні та санітарно-хімічні показники. Всі проби відповідали нормам.

ПРОФІЛАКТИКА грипу та ГРВІ в епідсезоні 2020-2021 рр.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН