Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Жителі селища Дніпровське вирішили від’єднатися від Білозерської ОТГ (відео)

Накипіло. Конфлікт у Білозерській ОТГ набирає нових обертів. Жителі Дніпровської селищної ради настільки обурені ситуацією, яка відбувається у місцевій владі, що вирішили від’єднатися. У чому ж причина такого радикального рішення?

Місцеві стверджують – у них в селищі відбувається рейдерське захоплення влади та майна. Крапкою стали неправомірно прийняті рішення щодо зміни статуту агрофірми колгосп Білозерський та безпідставне виключення членів виконкому новообраною секретарем. 

«Було прийнято рішення про те що Дніпровська громада має бажання вийти з Білозерського ОТГ. Тому що права зжителів громади ущемляються, тому що мають наміри по реорганізації і рейдерству комунальних підприємств і тому було прийняте таке рішення».

Проблема полягає ще й у тому, що механізм такої дії законодавством поки не був передбачений.

«На жаль, це такий прецедент який мабуть єдиний на всю Україну. Механізму покищо виходу нема, але ми хочемо ініціювати це тому що наші права ущемляються».

Одним із нововведень до статуту є те, що вибори директора Агрофірми будуть відбуватися не з подання рішення трудового колективу, а з подання лише голови ОТГ, або виконуючого обов’язки. Таким чином секретар Козачек отримує право звільняти та призначати керівника самостійно. Але працівники агрофірми та жителі Дніпровської селищної ради з таким монархічним устроєм не згодні. Більше того, в таким спосіб голова абовиконувач обовязків може і розпоряджатися майном, землями комунального підприєсмтва, яке створювало не однне покоління житеілв Діпровської селищної ради. Тобто, майбутнім насеоеного пункту і його власністю будуть розпоряджатися ті, хто не живе тут, а значить і немає відповідальності.

Роман РУДИЙ, завідуючий фруктосховищем Агрофірми Білозерський говорить: «Громада на сьогоднішніх зборах вимагає аби вийти повністю з Білозерської ОТГ. І остатися в будівлі сільської ради і зєднатися з Кизимською сільською радою. Тобто ніхто вже не буде керувати кого призначати директором, кого звільняти. Тобто на рішення зборів трудового колективу, на рішення громади буде призначатися директор агрофірми».

Лариса ГОНЧАРОВА, жителька села коментує: «Я вимагаю вийти з ОТГ, потому шо туда зайшла велика банда. Козачек це страшна людина. А там керує тоже страшний человек зараз.Ми хочемо самі бути, бо там ми нічого не получим. Вони його роздеребанять, оддадуть в чужі руки, це вже в них така цель – захватить, перепродать його а самим грошики в карман і все».

Своєз вернення з нагальними питаннями та проблемами колектив Агрофірми Радгосп Білозерський подав до президента Українита Верховної Ради: «Наша громада Дніпровської селищної ради не бажає чекати коли в нас заберуть це бюджетоутворююче підприємство і тому вирішили відділитись від теперішньої злочинної Білозерської селищної ради ОТГ. Оскільки до нашого приєднання у нас було більше повноважень та можливостей. В свою чергу, просимо Вас, як гаранта дотримання закону, перше: розібратись в даній ситуації та вжити всіх можливих заходів щодо забезпечення прав та законних інтересів громади Дніпровської селищної ради. Друге: посприяти притягненню до відповідальності всіх виннихосіб».

Чи прислухається влада до думки 300 громадян? Та чи стануть жителі Дніпровського першими, хто ініціював та розробив механізм виходу з об’єднаної територіальної громади? Журналісти Українського півдня продовжують спостерігати за ситуацією у Білозерській ОТГ.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН