Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині працівники колонії достроково звільняли ув’язнених за хабар

Слідчі ТУ ДБР у м. Миколаєві завершили досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо отримання неправомірної вигоди в.о. начальника, оперуповноваженим та молодшим інспектором відділу нагляду і безпеки ДУ «Арбузинська виправна колонія (№83)».

Встановлено, що в.о. начальника та оперуповноважений обіцяли за винагороду у сумі 13 000 гривень «вирішити» питання щодо умовно-дострокового звільнення засудженого.

Також, в.о. начальника, оперуповноважений та молодший інспектор разом вимагали та одержали від засуджених 10 000 гривень за надання дозволу на отримання посилки та 4 500 гривень – за дозвіл на короткочасне побачення.

Таким чином, працівники виправної колонії підозрюються в одержанні неправомірної вигоди службовою особою за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 368 та ч. 3 ст. 28 ч. КК України).

Їм може загрожувати позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Миколаївська обласна прокуратура, оперативний супровід – УСР в Миколаївській області ДСР НП України.

ДБР

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН