Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізька область активно працює над створенням безбар’єрного простору

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух зустрівся із членом-кореспондентом Національної академії педагогічних наук України, доктором педагогічних наук, професором Андрієм Шевцовим.

До заходу також приєдналися заступники голови облдержадміністрації Руслан Шиханов і Злата Некрасова та ректор Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії Валентина Нечипоренко.

Під час зустрічі сторони обговорили питання створення у Запорізькій області безбар’єрного простору, збільшення доступності інфраструктури для осіб з інвалідністю та впровадження інклюзивного навчання. Також мова йшла про перспективи розвитку Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії тощо.

  • Поняття безбарєрності сьогодні ми розглядаємо у більш широкому значенні, ніж це було кілька років тому. Вона стає поступово новою суспільною нормою. Запорізька область також долучилася до розробки Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору. Робота за цим напрямком ведеться щоденно, – зазначив Олександр Старух.

Професор Андрій Шевцов  повідомив, що під керівництвом Національної академії педагогічних наук України планується розвивати інтегральну інформаційно-методичну систему, що охопить усі центри та системи реабілітації в Україні. Науковець наразі подорожує регіонами та пропонує керівникам областей долучатися до цієї ініціативи.

Створення інформаційного хабу, за словами гостя, можна розпочати на базі Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії. Це дозволить цьому закладу залучити додаткове фінансування і значно розширити власні програми підготовки, зокрема, навчання дітей та молоді з обмеженими можливостями та сприяння їх подальшому працевлаштуванню.

Довідково.

Шевцов Андрій Гаррієвич – член-кореспондент Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, кандидат фізико-математичних наук. Професор кафедри ортопедагогіки, ортопсихології та реабілітології Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова, Головний науковий співробітник Дніпровського Національного Університету.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН