Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Запоріжжі працюють над недопущенням випадків отруєння бджіл

Налагодження конструктивного діалогу пасічників, аграріїв та посадових осіб місцевого самоврядування, недопущення випадків отруєння бджіл внаслідок застосування пестицидів були в центрі уваги учасників семінарів, які відбулися в територіальних громадах області прготягом лютого-березня поточного року.

Загалом, Головним управлінням Держпродспоживслужби в Запорізькій області спільно із Запорізькою облдержадміністрацією  організовано та проведено 52 зустрічі, в яких взяли участь понад 1,3 тис. представників суб’єктів господарювання, що займаються бджільництвом і вирощуванням сільськогосподарських культур, громадських організацій, райдержадміністрацій та ОТГ.

Під час зустрічей учасникам доведено інформацію стосовно змін у законодавстві, проведено роз’яснювальну роботу щодо профілактики отруєнь бджіл пестицидами, порядку реєстрації пасік, проведення щорічних весняних протиепізоотичних заходів на пасіках, вимог законодавства відносно транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві.

Фахівці Держпродспоживслужби зосередили увагу на покроковому алгоритмі  дій як зі сторони бджолярів, так і аграріїв, адже  такі комунікації є важливим кроком для вирішення всіх проблемних питань, зокрема уникнення випадків загибелі бджіл.

Також пасічникам було рекомендовано зареєструватися та користуватися перевагами автоматичної інформаційної системи  GRAND ЕХРЕRТ, завдяки якій бджолярі можуть оперативно отримувати інформацію щодо обробки полів пестицидами, щоб вжити заходів і уникнути контактів бджіл з отруйними речовинами.

Держпродспоживслужба у Запорізькій області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН