Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Дюківський парк в Одесі будуть відновлювати поетапно

30 березня 2021 року, віцемер Одеси Дмитро Жеман провів виїзну нараду з питань благоустрою Дюківського парку.

У нараді взяли участь представники: Департаменту міського господарства, Департаменту екології та розвитку рекреаційних зон, КП «Міськзелентрест», КП «Одесміськсвітло», а також орендатори.

Роботи з благоустрою території одного з найстаріших парків Одеси — Дюківського саду, були розпочаті торік. Тоді фахівцями КП «Міськзелентрест» було проведено обстеження території парку і розроблений перспективний план робіт з відновлення належного стану зеленої зони. Своєю чергою працівники КП «Одесміськсвітло» виконали роботи з відновлення зовнішнього освітлення на території парку (заміни ламп і супутнього устаткування).

Крім того, уздовж центральної алеї парку були встановлені 15 нових оцинкованих опор зі світильниками.

З 2010 року Дюківський парк переданий у довгострокову оренду. До минулого року на території парку ніяких робіт з благоустрою не проводилося. У 2020 році орендатори парку виконали частину робіт з приведення території Дюківського саду в порядок. Було проведено очищення великого водоймища від випадкового сміття та мулу, встановлені кришки люків, прибрані аварійні дерева і сухостій.

У поточному році планується виконати поетапно частину робіт з благоустрою центральної алеї парку і прилеглої до неї території, а також провести очищення ще одного ставка.

«Рік тому разом з орендаторами ми почали активну роботу з відновлення цього парку. Всі роботи проводяться за рахунок орендатора, але узгоджуються з нами. Департамент міського господарства контролює цю роботу, її якість і терміни. Найближчим часом розпочнуться роботи з очищення малого водоймища. На цей рік також заплановано продовжити роботи з відновлення зовнішнього освітлення на всіх алеях парку. Це, зокрема, і питання безпеки відвідувачів парку. Також будуть проведені роботи з очищення зеленої зони парку від сухостою, порослі та повалених за зиму гілок. Планується відновити сходові прольоти і привести в належний вигляд садові меблі. Ми розраховуємо завершити роботи з благоустрою до початку курортного сезону — до 1 червня 2021 року», — розповів Дмитро Жеман.

Як зазначив віцемер Дмитро Жеман, надалі необхідно виконати роботи з облаштування зливової каналізації на території парку. На сьогодні зливові стоки тут взагалі не передбачені, тому під час сильних злив дощові потоки води завдають істотної шкоди, зносячи за собою по схилу ґрунт і навіть асфальтне покриття.

Довідка
Дюківський сад — це найстаріший парк Одеси, який був закладений у кінці XVIII століття. У 1972 році рішенням Виконавчого комітету Одеської облради йому присвоєно статус парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва обласного значення.

Площа парку становить 26,6 гектара. Спочатку на території Дюківського саду росло понад 60 видів деревно-чагарникових порід (акація біла, софора японська, платан західний, туя західна, самшит, троянди та ін.). Всього: 15645 листяних і 126 хвойних дерев, 7600 вільно зростаючих чагарників і 5920 погонних метрів живоплоту. Наразі актуальної інформації про кількість рослинності на території парку немає.

Одеська міськрада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН