Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Два портативні телемедичні пристрої отримала первинна ланка медицини Олешківської територіальної громади

Два портативні телемедичні пристрої для передачі даних про пацієнта за системою електронного зв’язку на приймальний центр вартістю близько 200 тисяч гривень отримала первинна ланка медицини Олешківської територіальної громади. Таке обладнання дозволяє не втрачати дорогоцінні хвилини під час з’ясування діагнозу і в режимі онлайн консультуватися з фахівцями вищого рівня.

До складу кейсів входить електрокардіограф, прилад для вимірювання об’ємно-швидкісних параметрів легенів, оглядова USB-камера, апарат для оцінювання рівня глюкози та холестерину в крові, планшет і зручна сумка для транспортування.

«Спеціалісти можуть віртуально консультуватися, аби визначитися з тактикою подальшого лікування, контролюючи при цьому життєво важливі функції пацієнта: дихання, вуглеводний обмін або всі рівні тиску, – пояснила директор центру первинної медсандопомоги Світлана Сердюкова. – Дуже зручно, що цей чемодан неважкий і легко вміщується в автомобіль. А розташування пристроїв таке, що вони зберігаються без ушкоджень».

Показово, що за обидва кейси Олешківська міська рада не сплатила жодної копійки. Вони були отримані за Програмою розвитку ООН в Україні «Посилення стійкості громад у Херсонській області». Заявку для участі у проекті підготувало управління економіки виконавчого комітету (начальник Володимир Мальчіков).

Водночас міський голова Євген Рищук відзначив важливість співпраці посадових осіб міськвиконкому і комунальних підприємств задля покращення матеріальної бази останніх. За його словами, такі телемедичні пристрої мають бути, як мінімум, у кожній амбулаторії громади.

Олешківська територіальна громад

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН