Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Запоріжжі фахівці Держпродспоживслужби виявили небезпечні дитячі іграшки

Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів отримано інформацію щодо реалізації на території України небезпечної продукції, а саме: так званої іграшки-конструктора «Неокуб», яка складається з однакових кулястих неодимових магнітів.

На сьогоднішній день десяткам дітей та підліткам була надана медична допомога від ушкоджень, отриманих ними в результаті свідомого чи несвідомого ковтання деталей таких іграшок.

Проаналізувавши отриману інформацію, Держпродспоживслужбою встановлено ознаки невідповідності зазначеної іграшки вимогам окремих пунктів  Технічного регламенту безпечності іграшок.

Враховуючи зазначене, на виконання доручення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області проведені дослідження стану споживчого ринку Запоріжжя щодо реалізації вказаної продукції.

За їх результатами встановлено, що більшість магазинів вищезазначених дитячих іграшок не розповсюджують.

Водночас,  в ході проведення позапланових заходів, у двох суб’єктів господарювання виявлена вищезазначена продукція, а саме: іграшки –конструктори «Неокуб», в складі яких є деталі, зокрема магнітні елементи, невеликих розмірів, 216 різнокольорових куль, діаметром 5мм.

Також встановлені порушення вимог Технічного регламенту безпечності іграшок, зокрема відсутня інформація про виробника цих іграшок, імпортера, дату виготовлення,  позначення типу, номер партії, серійний номер чи модель, зареєстровану торговельну марку, комерційне найменування (знак для товарів і послуг) та інше.

Окрім того,  відсутнє попередження, інструкція та інформація щодо безпечності, згідно з вимогами закону про порядок застосування мов, не нанесено знак відповідності технічним регламентам.

За порушення вимог Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 28.02.2018 № 151   до суб’єктів господарювання прийняті рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів.

Після закінчення строку виконання рішень про вжиття цих заходів спеціалістами будуть проведені позапланові перевірки стану виконання рішень.

За невиконання або неповне виконання рішення про вжиття обмежувальних (корегувальних) заходів до суб’єкта господарювання застосовуються адміністративно-господарські санкції у вигляді штрафу від 34 тис.грн до 68 тис. грн.

ГУ Держпродспоживслужби у Запорізькій області

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН