Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

280 молодих дерев висадили в Таврійську

280 молодих дерев висаджено 2 квітня на території Таврійська.

На акцію весняного озеленіння міста вийшли колективи Таврійського міськвиконкому, міських Ліцеїв та дошкільних закладів, доглядачі за міською лікарнею, що на вул. Каховська, 30.

Дворічні саджанці софори, безкоштовно надані дослідним господарством «Новокаховське», працівники виконкому на чолі з секретарем міської ради Андрієм Хахалєвим, заступниками міського голови Олександром Павлюком та Анатолієм Білим висаджували в міському парку культури в мікрорайоні Східний та в парку залізничників.

Для озеленіння території міської лікарні, дитсадків «Джерельце» (директор Лідія Зоря) та «Дзівоночок» (директор Юлія Гарькава),  Ліцею № 2 (директор Віктор Нестерович) було надано саджанці мигдалю. Зокрема на міській лікарні доглядачі разом з депутатом міської ради Наталею Пантак заклали мигдалеву алею.

На толоку в дитсадку «Дзвіночок» прийшли батьки вихованців закладу. Директор Юлія Гарькава залучила їх до весняного прибирання дитячих майданчиків та посадки молодих дерев. Поки мами з татками та вихователі, яким активно допомагали діти, працювали на території дитсадка, інші працівники висадили перед входом до садочка алею деревовидного гібіскусу.

15 молодими деревами поповнилися зелені насадження Ліцею № 2. До початку онлайн-уроків викладачі разом з директором вийшли копати лунки на саджати дерева. Декілька років тому на території Ліцею було закладено дендропарк, який постійно доповнюється новими видами.

Над благоустроєм прилеглої території сьогодні працював колектив та  начальник відділу освіти, культури, молоді та спорту міської ради Володимир Барсук. Під час толоки вони висадили біля 20 молодих дерев.

В той час, коли спеціалісти виконкому саджали дерева в парку залізничників, працівники міського Будинку культури наводили тут благоустрій дитячого майданчика.

Благоустроєм закріпленої ділянки навколо меморіального комплексу на вул. 40 років Перемоги займались керуюча справами виконкому Наталя Левченко і завідуюча загальним відділом виконкому Натта Лазор. Вони прибирали між березами, де після весни накопичилось сміття.

На прибирання території навколо адміністративної будівлі вийшли і підлеглі начальника комунального підприємства «Таврійське ЖЕУ» Олександра Главацького. Поки жіночий колектив обрізав кущі, а муляр-штукатур підприємства Олена Тважинська білила паркан, чоловіки згрібали та виносили з території минулорічне листя.

За інформацією Олександра Михайловича Павлюка, планується ще одна акція озеленіння міста. Хочеться, щоб до неї долучились всі мешканці Таврійська. Особливо допомога простих людей потрібна при догляді за насадженнями, коли влітку молодим деревцям так потрібна вода.

Але і це не так важливо, адже все літо працівники виконкому виходять в парки на полив. Страшна людська байдужість і безсердечність, коли зловмисники, поки одні доглядають і пестять, як дитину, кожне деревце, нищать все і ламають, як оцю 2-метрового зросту сосну, що днями знайшли в парку залізничників.

Таврійська міська рада

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН