Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонський інклюзивний театр презентував нову виставу (фото)

Про це на фейсбуці пише депутат Херсонської облради Олександр Співаковський:

– Інклюзивний простір – це не територія для особливих людей, це світосприйняття, це ті змини, які відбуваються у ментальності українського суспільства.

У 2017 році разом з Мариною Порошенко ми розробили, а Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг». Цим законом, зокрема, закріплюється право на освіту осіб з особливими освітніми потребами і надається їм можливість здобувати освіту в усіх навчальних закладах. Тобто були закріплені головні позиції, які захищають право, інструментарій для дітей з особливими потребами.

Зрозуміло, що можна писати будь-які закони, але якщо немає імплементації, позиції зацікавлених осіб – закон працювати не буде.

Сьогодні ми побачили, як інклюзивний простір створюють та підтримують десятки різних людей, організацій, влада.

У Херсонській обласній науковій бібліотеці імені Олеся Гончара відбулася прем’єра чергової вистави інклюзивного театру «Звичайна роль – особливий актор». Ініціатива бібліотеки та її керівниці Надії Коротун по створенню театру саме у цій інституції підтверджує необхідність таких закладів для суспільства. Отже, закриття бібліотек – це точно не наш шлях. Ми розуміємо, що за зворушливою грою особливих акторів стоїть серце, серце Матері!

Мені пощастило бути знайомим з представниками організації, яка так і називається – «Серце матері». Із почуттям вдячності подарував одній з матусь квіти.

Ще одна фантастична жінка, яка керувала усім творчим контекстом, – Яна Козлова. Вручив їй гаджет, який, сподіваюся, допоможе у роботі над новими виставами.

Те, що відбувалося у бібліотеці, ми повинні сприймати не тільки, як свято. А як велику роботу, яку нам всім потрібно робити, пропагуючи інклюзію та створюючи відповідний інклюзивний простір у нашій країні.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН