Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Справу керівника підприємства, через якого держава не отримала 26 мільйонів податків, передали до суду

До суду скерували обвинувальний акт стосовно колишнього директора підприємства за фактом ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України). Про це повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

Нагадаємо, що за даними слідства, обвинувачений впродовж 2016 року приховав від оподаткування дохід у вигляді отриманих цінних паперів. Отримавши безоплатно акції, він оформив фіктивну операцію про їх придбання у підставного суб’єкта господарювання, не вказавши у податковій декларації відомості реально отриманого прибутку.

Через такі дії державний бюджет недоотримав понад 26 млн гривень обов’язкових платежів.

З метою відшкодування завданих збитків у рамках провадження прокурором заявлено цивільний позов, а судом накладено арешт на рухоме та нерухоме майно обвинуваченого на суму 1,2 млн грн.

Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Херсонського міського суду для розгляду по суті.

Особі загрожує покарання у вигляді накладення штрафу у розмірі завданих збитків з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН