Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Малий бізнес Херсонщини сплатив 163 мільйони гривень єдиного податку

За січень – лютий 2021 року суб’єкти малого підприємництва Херсонщини перерахували до бюджетів територіальних громад області 163,3 млн гривень єдиного податку. Приріст надходжень порівняно з січнем – лютим 2020 року склав 3,4 млн гривень.

Як повідомили спеціалісти управління податкового адміністрування юридичних осіб Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, фізичні особи-підприємці сплатили трохи більше 108,2 млн гривень «спрощеного» податку або 66 відсотків від загальних надходжень. Показник перевищив минулорічні надходження на 12,2 млн гривень.
Юридичні особи, які обрали спрощену систему оподаткування, обліку та звітності й перебувають на ІІІ групі, спрямували до скарбниць місцевих громад 22,9 млн гривень єдиного податку. Спрощенці – аграрії внесли до місцевих бюджетів 32,2 млн гривень цього податку.
Кошти від єдиного податку консолідуються в територіальних громадах. Їх питома вага в дохідній частині місцевих бюджетів за січень – лютий 2021 року склала 20 відсотків. Тож цей податок залишається важливим джерелом надходжень, з яких фінансуються потреби територіальних громад.

Використовуйте месенджери Viber, Telegram та Sender для отримання податкових консультацій. Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН